RSS Feed

Say Cheese

Είπαμε, η χαρά της δημιουργίας δε συγκρίνεται με τίποτα.. και η γεύση επίσης!
Κάπως έτσι καταπιάστηκα να φτιάξω και τυράκι.

Η διαδικασία δε μοιάζει με την συνηθισμένη, ευτυχώς δηλαδή, γιατί έτσι είναι προσιτή σε όλους. Αλλά και αυτό δεν είναι ένα απλό, κοινό τυράκι, είναι πανίρ!

Τα υλικά είναι απλά και περιορίζονται σε:
2L γάλα
χυμό από 1 λεμόνι

Τη συνταγή θα τη βρείτε εδω , η Κική τα εξηγεί όλα με το νι και με το σίγμα.

Εγώ όμως που θέλω να κάνω τα πράγματα πιο πολύπλοκα έκανα πάλι τα δικά μου!

Εκεί που συνταγή ζητάει 2L γάλα εγώ αντικατέστησα τα 500ml με κεφίρ (όποιος δε γνωρίζει τί είναι το κεφίρ κακώς δε το γνωρίζει και να πάει αμέσως εδώ!). Το πρόσθεσα ακριβώς μόλις άρχισε να βράζει το υπόλοιπο γάλα, όπου και έσβησα το μάτι και κατόπιν έριξα χυμό ενός λεμονιού. Τσουπ, συνέβει το μαγικό, χωρίστηκε η τυρόμαζα με τον ορό γάλακτος και έβγαλα γύρω στα 200γρ τυράκι.

Για να μη πολυλογώ λοιπόν αφού το πανίρ μου έκανε κάτι εξωτικό από μόνο του είπα να το αρωματίσω κιόλας (σιγά που δε θα το έκανα!!)

1κγ αποξηραμένη μέντα
1/4κγ μείγμα από καυτερά πιπέρια
1 πολύ μικρή σκελίδα σκόρδο ή  1/2 κανονική

Πέρασα τα πιπέρια  και τη μέντα από  το μούλτι μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη και το σκόρδο από το ειδικό εργαλείο που το πατάει. Ανακάτεψα τη τυρόμαζα με τα μυρωδικά μου και έδεσα σφιχτά το τουλπάνι.

Κράτησα λίγο από τον ορό γάλακτος και έριξα και 1κσ  αλάτι Ιμαλαίων, την επόμενη ημέρα έκοψα στη μέση το έτοιμο πλέον ανθότυρο -τσίμπησα λίγο- και το έβαλα μέσα στην άλμη να ωριμάσει (αν προλάβει..χεχε!).

About poppyflowers

~i love cosmetics and clothes, specially when i make my own ~ ..being creative is not a hobby, it is a way of life.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: